Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

Čím zastínit okna dřevostavby? Trendem jsou solární žaluzie!

Komerční sdělení | Pátek, 03. květen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Udržitelnost je velkým tématem i v exteriérové stínicí technice. Nízkoenergetické a pasivní domy tak již vybavíte novinkou – solárními žaluziemi. Proč je chtít? Důvodem je snadná instalace bez elektrických přívodů a energetická nezávislost.

Montáž venkovních žaluzií není žádná věda, no bez jistých stavebních zásahů se neobejde. Vrtání a elektrické přívody jsou nevyhnutelné, pokud jste se rozhodli pro elektrické hliníkové žaluzie. Teď je v nabídce předního českého výrobce stínění společnosti CLIMAX produkt, který tento fakt boří.

Ušetřete peníze i čas


Solární pohon pro venkovní žaluzie je zásadním vylepšením nejen v oblasti finančních úspor na provozních nákladech, které jsou nulové, ale také v oblasti rychlé montáže.

Instalace venkovní žaluzie se obejde bez jakýchkoli stavebních úprav, motor a solární článek s baterií a přijímačem se dodává v setu, který bude součástí samotné žaluzie. Čistá montáž je přednost, kterou zajisté oceníte, protože šetří čas a eliminuje možné komplikace.

DrevoaStavby.cz  Venkovní žaluzie CLIMAX jako je C-80 od CLIMAXu je ekologickým způsobem chlazení interiéru

obr.: Venkovní žaluzie CLIMAX jako je C-80 od CLIMAXu je ekologickým způsobem chlazení interiéru. Foto: CLIMAX

Kvalitní stínění se vyrábí na míru


Aby se vám pořizovací náklady solárních pohonů vrátily vybírejte venkovní žaluzie s dlouhou životností. CLIMAX je výrobce s tradicí a kvalitním servisem, není výjimkou, že ve svých halách renovuje i 30 let staré elektrické žaluzie.

Kvalitní venkovní stínění poznáte i podle toho, zda je vyrobeno na míru. Hliníková žaluzie, která nebyla správně vyměřena a odborně instalována, může časem padat, snadněji se přetrhnou lanka a žebříčky nebo se zasekává ve vodicích lištách. Proto vsaďte na ověřeného výrobce jako je CLIMAX.

DrevoaStavby.cz Venkovní žaluzie od CLIMAXu

obr.: Venkovní žaluzie od CLIMAXu se hodí na jakoukoli stavbu. Kromě praktických funkcí mají i estetickou. Foto: CLIMAX

Automatizace je klíčová


Pokud chcete skutečně efektivní stínicí systém, volte automatizované venkovní žaluzie. Integrací svého stínění do inteligentní domácnosti budete moci vytvářet režimy nastavení. Ty se budou spouštět v určitou hodinu.

Druhou možností je pak ovládání venkovních žaluzií přes smartphone. Na dálku, bez toho, abyste byli přítomni doma stáhnete nebo vytáhnete své žaluzie. Nebo vše přenechte čidlům, které reagují na změny okolních podmínek. Proč je to výhodné?

Efektivní stínění pomocí hliníkových žaluzií počítá se stíněním, když na ně dopadají sluneční paprsky, a tak udržuje v místnostech chladný vzduch. Na druhé straně, neméně důležité je větrání, když slunce nesvítí přímo do oken. Díky tomu umožníte cirkulaci vzduchu v interiéru.

Protože se tyto podmínky v průběhu dne mění, je dobré reagovat na ně okamžitě. Právě v tom je inteligentní domácnost s moderními technologiemi užitečná.

DrevoaStavby.cz Hliníkové žaluzie CLIMAX

obr.: Hliníkové žaluzie CLIMAX vám přinesou pohodlí spolu s ochranou proti UV záření. Foto: CLIMAX

Soukromí a ochrana díky venkovním žaluziím


Dvě další výhody pramenící z aktivního používání venkovního stínění jsou soukromí a ochrana před UV zářením. Materiály a barvy vystaveny UV záření degradují rychleji, snižuje se jejich životnost a estetické kvality.

Soukromí díky venkovním žaluziím dosáhnete snadno. Co je rovněž důležité je, že vzhledem k jejich konstrukčnímu řešení, na rozdíl od venkovních rolet, bude do interiéru snadněji pronikat přirozené světlo. Ochráníte se tak před pohledy zvenčí aniž byste se museli ocitnout v úplné tmě.

DrevoaStavby.cz Venkovní žaluzie CLIMAX

obr.: Venkovní žaluzie CLIMAX umožňují regulaci soukromí i bez ztráty světla. Foto: CLIMAX

Které venkovní žaluzie tedy vybrat?


  • Typ Z: u tohoto typu žaluzie dosáhnete nejvýraznějšího zatemnění. Jedná se o nejprodávanější typ venkovních žaluzií.
  • Typ C: tato žaluzie se vyznačuje tichostí ve větru a naklápí se na obě strany.
  • Typ T: propojuje tichost a odolnost typu C s vysokým stupněm zatemnění žaluzie typu Z.
  • Typ F: hrana této žaluzie není zahnutá, co minimalizuje velikost vytažené žaluzie i cenu.

Ať už je vaše vysněná dřevostavba jakákoli, díky venkovnímu stínění bude pohodlným bydlením s funkčním a elegantním doplňkem. Stiňte efektivně, stiňte s CLIMAXem.

Více informací o venkovních a vnitřních žaluziích CLIMAX→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop